Intern loopbaanperspectief bij reorganisatie en/of re-integratie

Hou jouw medewerkers dichtbij maar toch in beweging

Intern Loopbaanperspectief

Vroeger werkten medewerkers een leven lang voor dezelfde werkgever. Vandaag de dag ziet een loopbaan er helemaal anders uit. Werknemers werken langer (door de verhoogde wettelijke pensioenleeftijd). De mobiliteit op de arbeidsmarkt neemt toe, mensen veranderen m.a.w. sneller van job. Daarnaast worden we geconfronteerd met de digitalisering en het Nieuwe Normaal.

Het is niet evident om in dit snel veranderende loopbaanlandschap een duurzame loopbaan na te streven.

Bedrijven moeten inzetten op loopbaanbeleid waarbij werknemers begeleid worden om hun loopbaan flexibel in te vullen i.f.v. hun drijfveren, talenten en werk/privé balans. Bedrijven die erin slagen duurzaam loopbaanbeleid waar te maken door deze te verankeren via hun bedrijfscultuur hebben een stap voor. Communicatie speelt een cruciale rol bij het responsabilseren van de eigen medewerkers.

Op die manier voorkomen bedrijven dat werknemers vastroesten in hun job & ziek worden. Of omgekeerd: gericht investeren in duurzaam loopbaanbeleid rendeert. Let wel: het is altijd een én én verhaal. De hoeksteen van elk succesvol loopbaanbeleid blijft immers de directe leidinggevende.

Jobcoaching is ook het fundament tijdens interne reorganisatie (wie hoort thuis in welke job) of is een stap bij een reintegratietraject. Vaak willen medewerkers in dat geval wel terug naar de huidige werkgever maar in een andere rol met een andere "werkbelasting". Jobcoaches met kennis van zaken over het re-itegratieproces spelen hierin een grote rol.

Drie voordelen van TWEG

  • TWEG is een erkend loopbaancentrum door de VDAB. Wij hebben de juiste competenties om jullie medewerkers als interne jobcoaches te begeleiden. Ons 15 koppig coaching team heeft ervaring in de profit & non-profit. Jobcoaching kan online, face 2 face of in de natuur doorgaan.
  • Doorwinterde coaches. Coaching is een vak apart. Onze coaches hebben allemaal een degelijke opleiding gevolgd en een pak ervaring in coaching en het begeleiden van allerhande loopbaanvragen. Met hun stevige rugzak vol tools en kennis zetten ze de juiste oefeningen in op het juiste moment. Zo zorgt de loopbaancoaching voor échte doorbraken.
  • Coaches met jarenlange bedrijfservaring. Al onze coaches hebben jarenlange ervaring in het bedrijfsleven waardoor wij makkelijk verbinding kunnen leggen met de context van onze klanten. We hebben ervaring in diverse sectoren: van bouw tot industrie, non-profit en overheden.

TWEG helpt organisaties & bedrijven concreet verder op volgende loopbaandomeinen...