Mie Baert

Coach, trainer, welzijnscontactpersoon op de werkvloer

 • Kernthema's: veerkracht, re integratie, loopbaankeuzes, leiderschap, eenzaamheid, kanker
 • Mie wordt gewaardeerd om haar authenticiteit, warme en no-nonsense aanpak.

Wie ben ik?

 • Werk:

Een professionele duizendpoot met een sterke medische vooropleiding (verpleegkundige, master en ongeveer alle beroepstitels binnen de verpleegkunde), die op een dag toen ze al 5 jaar vormingen binnen de zorg aan het geven was ontdekte, na een cursus palliatieve zorg en ethisch proces begeleider, dat het stuk communicatie ontbrak. Dus toen begon ik daar mijn honger te stillen en zo komt het dat ik echt in allerlei domeinen vorming geef en daarnaast werkzaam ben als coach, zowel individueel als voor teams, zowel als loopbaancoach als met allerlei andere issues. De laatste combinaties die erbij kwamen waren caoch in de natuur en coach bij kanker.

 • Priv√©:

Trotse moeder van drie jong volwassenen, waar ik mijn coachtalent ook al even heb mogen bij gebruiken ūüėä. Ons Roos is 26 en gepassioneerd medewerker van de koninklijke bibliotheek in Brussel voor de kostbare werken. Onze Jeroen (24) is als ingenieur werkzaam bij Spiromatic in Deinze. En ons kleintje, zoals ik haar noem, Iris (22) is een enthousiaste student burgerlijk ingenieur.

Verder heb ik een kat lopen, een egel en ben ik gepassioneerd door alles in de natuur, van mijn groentetuin, tot insecten, tot alles wat leeft en kruipt. Wandelen om dit alles te ontdekken is dan ook mijn grootste plezier.

Uiteindelijk mag ik mijn ventje waarmee ik bijna 30 jaar mijn leven mee deel niet vergeten. Hij heeft het enorme talent me uit te dagen en me in mijn kracht te zetten.

Ervaring

 • 10 jaar thuisverpleging, met een geleidelijke overgang naar vormingsco√∂rdinator (7 jaar)
 • 12 jaar zelfstandige als trainer (kinderzorg, WZC, thuiszorg, landbouw, open trainingen)
 • 7 jaar aan de slag als coach in al deze sectoren bij groepen, individueel en loopbaancoach.

Sector

Voornamelijk de zorg

Mijn ambitie

Mij amuseren zoals ik bezig ben en waar ik kan iets betekenen voor mensen.

Binnen TWEG zoek ik vooral verbinding en warmte om thuis te komen en anderen te laten thuiskomen bij mij

Je mag me altijd bellen om

 • Priv√©: Gelijk wat. Ik zal wel eerlijk aangeven als het niet mijn ding is of als het me teveel zou belasten. Bij mij krijg je altijd eerlijk en oprecht antwoord.
 • Werk: Hetzelfde. Als het me interesseert en ik wordt erdoor getriggerd, dan heb je me mee en dan zal ik me ervoor inzetten. Als het niet mijn ding is, of ik heb geen tijd, zeg ik het eerlijk.

Favoriete boek

 • Priv√©: Fantasy, draken, dwergen en gekke figuren, Echte verhalen, die aan het absurde grenzen, zoals ‚Äúik en mijn tourette‚ÄĚ van Pelle Sandstrak.
 • Werk: Zo weinig mogelijk boeken. Ik leer het liefst uit cursussen en praktijk. Als ik dan toch een moet aanraden dat is het : De Tao van Poeh, geschreven door Benjamin Hoff. Een boek over het Tao√Įsme = de manier waarop Winnie de Poeh denkt.

Meten is weten

Mie kan werken met volgende meetinstrumenten

Welzijnscontactpersoon

Mie is actief als externe welzijnscoach op de werkvloer

Welzijnscoaching- en opleiding

Mie is trainer/coach voor inspiratie & verdiepingsessies, individueel en in groep

Loopbaancoaching

Mie is loopbaancoach (met cheques VDAB) in Destelbergen