Neem de burnout test af

Breng jouw stresslevel, herstelmechanismen & veerkracht in kaart met de meetinstrumenten van Michael Portzky.

Burnout test

Veerkracht bij jongeren en volwassenen vraagt steeds meer aandacht, tijdens je carrière, schoolopleiding, vrije tijd… Sommige mensen hebben veel veerkracht, maar ontwikkelen toch een burn-out. Hoe kan dat?

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag. Je ‘veert’ als het ware terug. Mensen met een hoge veerkracht laten minder snel de moed zakken. Ze gaan door, wat er ook gebeurt. Tegelijkertijd ondernemen sommige van deze mensen weinig tot geen ontspannende activiteiten bij oplopende drukte en stress. Wat dan weer nadelig is.

Bij een burn-out risicotaxatie gaat het om het doen van een uitspraak over de waarschijnlijkheid dat een bepaald persoon een burn-out heeft (of zal krijgen). TWEG is gecertificeerd gebruiker van de Veerkracht (VK+) en P3 (Palliatief Pallet) vragenlijst van Michael Portzky.

Wat brengen we in kaart?

We werken met zelfrapportagevragenlijsten en brengen volgende zaken in kaart

  • We gaan na in hoeverre u zich in een risicozone bevindt voor burn-out
  • We meten jouw mentale veerkracht (VK+). Veerkracht is de mate waarin iemand om kan gaan met problemen en tegenslagen in het leven. Dit zegt iets over hoe sterk je je voelt bij stress of tegenslagen. Met een hoge veerkracht sta je stevig in je schoenen bij problemen of in moeilijke tijden. Veerkrachtigheid biedt bescherming tegen tal van psychische problemen, zoals burnout, depressie en zelfdestructief gedrag. Daarnaast is een lage veerkracht een betrouwbare voorspeller van suïcidaliteit.
  • We onderzoeken hoe jij omgaat met spanning en hoe jij spanning of stress uit je lijf krijgt (P3). Had je een rotdag, of voelde je je heel verdrietig? Wat doe jij dan om stoom af te laten? Er wordt onderscheid gemaakt in heilzame en destructieve activiteiten.

Onze vragenlijsten zijn louter een screening tool en GEEN diagnostische test. Voor een volledige diagnosestelling is bijkomend onderzoek door een arts of klinisch psycholoog nodig. De score geeft dus enkel een indicatie aan van de mogelijke aanwezigheid (of het risico ervan) van een burn-out.

Wanneer afnemen?

Wanneer je voor jezelf, in alle discretie, wil objectiveren waar je staat op vlak van psychische draagkracht en stress reducerende activiteiten. En je bovenal concrete tips wil krijgen over hoe je hiermee aan de slag kan gaan. Je hoeft niet! ziek te zijn om beter te worden. Je kan hiermee aan de slag ook wanneer alles goed gaat. Of andersom: je bent ziek thuis en jouw re-integratie staat in het vooruitzicht. Waar sta je? Hoe ga je dit aanpakken zodat de werkhervatting duurzaam is?

Doel en doelgroep

Deze burn-out risico taxatie kan worden afgenomen bij adolescenten en volwassenen van 16 tot 65 jaar.

Wat is inbegrepen in de prijs

  • Korte telefonische intake
  • Afname vragenlijsten
  • Opmaak verslag met adviezen
  • Persoonlijk intake gesprek (1u)
  • Verslag met adviezen wordt doorgemaild