TWEG Talks

Lees hier onze artikels die dieper ingaan op aspecten van HR, Coaching, Welzijn en teambegeleiding met handige tips & trics. Wil je verder op de hoogte gehouden blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

TWEG Talks

TWEG is veerkracht-partner bij Daikin

Daikin - Emilie Witters

15/09/2022 - 09:37

TWEG is al meer dan 4 jaar partner voor re-integratie na burn-out bij Daikin. Sinds een tijdje staan de coaches ook in voor preventie van burn-out en andere stressgerelateerde klachten. HRM-officer Emilie Witters werkt nauw samen met TWEG en zal de komende maanden nog meer de TWEG-coaches inzetten bij Daikin, producent van airco’s en warmtepompen.

Lees meer

10 tips om jouw hersteltijd te garanderen

10 tips om jouw hersteltijd te garanderen

12/09/2022 - 11:22

Een hoop ongelezen mails, deadlines die steeds dichterbij komen en een uit de kluiten gewassen to do-lijst. Allemaal factoren die je op het werk stress kunnen bezorgen. Maar stress is niet steeds de grote boosdoener op zich. Het kan ook een positief effect hebben op je prestaties en je scherp houden. Het wordt echter een ander verhaal als we spreken van chronische stress, een non-aflatende druk die je op termijn te veel zou kunnen worden. Om stress de baas te kunnen, zowel privé als professioneel, is het belangrijk om voldoende ruimte te maken voor hersteltijd. Momenten waarop je terug op adem komt, de nodige veerkracht opdoet om terug verder te gaan. Bij TWEG is veerkracht ons sleutelwoord en daarom delen we graag met jou onze 10 tips over hoe je de nodige hersteltijd inbouwt.

Lees meer

Meer waardering op het werk

Waardering op het werk

15/08/2022 - 00:00

Voel je niet genoeg waardering op het werk en weet je niet goed hoe je dit kan veranderen? Weet dan vooral dat je niet alleen bent. Op onze site hebben wve alweer een nieuwe TWEG talk vol praktische tips !

Lees meer

TWEG is wellbeing-partner bij Agristo

TWEG is wellbeing-partner bij Agristo

20/06/2022 - 00:00

TWEG helpt Agristo in het preventieve luik rond stress gerelateerde klachten. Well-being Manager Areta Lombary: “Ons bedrijf is in volle groei en we willen dat medewerkers zich goed in hun vel voelen en mee groeien binnen het groeiverhaal. Onze missie is dat we het samen doen en dat onze mensen zich moeten jeunen in hun job.’”

Lees meer

Emotionele veiligheid op de werkvloer

Emotionele veiligheid

02/05/2022 - 09:32

Emotionele veiligheid betekent dat werknemers zich veilig genoeg voelen om kwetsbaar te zijn. Emotionele veiligheid impliceert dat medewerkers zich kunnen uiten op het werk – in ideeën en feedback – en de ruimte voelen om te leren van gemaakte fouten. Cirkel van Veiligheid is hierin een mooie metafoor. Het idee is dat je de VUCA buitenwereld alleen de baas kan als je een veilige stabiele binnenwereld creëert. Helaas bieden veel leiders hier nog vaak onvoldoende ruimte toe. Dat heeft negatieve gevolgen voor chronische stress alsook de bespreekbaarheid ervan in bedrijfscontext.

Lees meer
Abonneren op TWEG Talks

Blijf op de hoogte van de TWEG Talks!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief