De wipplank

03/11/2020 - 16:55

Bij het ervaren van een stressvolle context kiezen we vaak onbewust een kant. Het lijkt wel of we dan elk een zitje nemen op de wipplank.

Wipplank

De ene kant van de wipplank staat voor de ontkenning. “Niks aan de hand, alles is opgeblazen. Covid-19 is een griepje net als alle andere. De maatregelen zijn overdreven. Laat ons erover zwijgen, dan komt alles wel goed.”“Niks aan de hand, mentale impact is opgeblazen en alles gaat goed met mijn medewerkers.”

De andere kant van de wipplank staat voor het “erbij blijven”. Constant op zoek naar informatie, via media, via internet, via beroepsfederaties, collega’s, ondernemers, medewerkers. De context overspoelt daardoor het kleine zijn, als een tsunami en men volgt minutieus alle berichtgevingen, dito maatregelen. Men zoekt de confrontatie als het ware op. Angst en overbezorgdheid installeert zich en men projecteert deze angst, gevoed door teveel aan informatie, op de collega’s, medewerkers en klanten. “Amai, dit zal grote gevolgen hebben op het mentale welzijn, mijn medewerkers zullen minder geconcentreerd zijn, ik moet hen tal van zaken aanbieden.” En dan zien we bedrijven die Yoga, mindfulness, relaxatietechnieken en beweging op de werkvloer aanbieden. Maar is dit ook echt wat deze medewerkers in dat specifieke bedrijf nodig hebben?

Beide zitjes hebben hun recht van bestaan. En zeggen alles over diegene die plaatsneemt op het zitje (de ondernemer, de leidinggevende, de collega, …)

De uitdaging is het midden te vinden, het centrale wiel van de wipplank, waardoor die plek symbool staat voor veerkracht en onderzoek. Vanuit het onderzoek komt men echt te weten wat er leeft, hoe men hiermee kan omgaan, wat men kan aanreiken aan het personeel, de medewerkers en het team.

Verdere informatie

Meer info op onze site https://www.tweg.be/werkbaarheidsscan of schrijf je in voor één van onze gratis webinars over stress en veerkracht https://www.tweg.be/gratis-webinars