Development center

Krijg inzicht in de vaardigheden en groeimogelijkheden van jouw medewerker om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen voor de toekomst.

Development center

Een development center onthult het volledige potentieel van een medewerker en versterkt je organisatie. Ontvang duidelijk, gedetailleerd advies en inzicht in groeimogelijkheden.

Met de arbeidsmarkt die bijna volledig verzadigd is (full employment), wordt interne mobiliteit steeds belangrijker. Dit brengt aanzienlijke kosten met zich mee voor jouw organisatie. Daarom is het des te crucialer om de juiste mensen op de juiste posities te laten doorstromen.

Als onafhankelijke partner ondersteunen we u om de juiste keuze te maken en het potentieel van medewerkers in te schatten. Over welke competenties beschikt hij of zij? Wat is het ontwikkelpotentieel naar de toekomst, hoe zal hij/zij zich in bepaalde situaties gedragen? Het zijn vragen waar een development assessment een antwoord kan op bieden.

Onze tools

Hier presenteren we een eerste glimp van de tools die we gebruiken voor onze development centers. Hoewel deze lijst niet allesomvattend is, streven we er voortdurend naar om nieuwe innovatieve tools te ontdekken. Als je meer informatie wilt over een specifieke tool, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

 • Psychotechnische proeven
 • Postbak oefening
 • Rollenspel
 • Presentatie oefening
 • Diepte interview

Een assessment omvat volgende stappen

 • Intake opdrachtgever. Een kwaliteitsvolle screening van kandidaten gebeurt steeds op basis van een vooraf afgelijnd competentieprofiel en resultaatgebieden en bovendien steeds binnen de vooropgestelde wettelijke voorwaarden. Niet alleen tijdens deze meeting maar gedurende het hele proces voeren we een constante dialoog met de opdrachtgever om een accurate en verantwoorde aanpak te verzekeren.
 • Inplannen assessment met kandidaat. Dit gebeurt door ons waarbij we de kandidaat vooraf kort even opbellen.
 • Design assessment. Uitgebreide online e-testbatterij op maat van de functie, inclusief persoonlijkheidsvragenlijst/motivatieprofiel, VK+ en cognitieve & vaardigheidstesten. Voor het contactmoment van het assessment center kunnen we putten uit tal van oefeningen. Afhankelijk van de specifieke functievereisten ontwerpen we elk assessment center op maat.
 • Afname assessment. Een assessment center bestaat uit een aantal gestandaardiseerde oefeningen en testen. Alle simulatieoefeningen situeren zich binnen de context van uw bedrijf. Dit verhoogt de herkenbaarheid en gevoel van relevantie bij kandidaten, hierdoor staan zij ook positiever tegenover de testing. Voorafgaand aan het het assessment dienen kandidaten online-testen uit te voeren. Zij kunnen dit doen op een zelfgekozen moment in de week voorafgaand aan het contactmoment en worden daarvoor door ons op digitale wijze uitgenodigd. De testafname is zeer gebruiksvriendelijk.
 • Opmaak verslag. We bieden een gemotiveerd advies met gedetailleerde bevindingen voor elke stap. Ons rapport is gebaseerd op informatie uit alle tests en beoordelingen. Het bevat een beknopte samenvatting, een grondige bespreking per competentie/waarde, en een advies dat varieert van gunstig, voldoende, reserve of negatief. .
 • Feedback. TWEG blijft beschikbaar voor vragen, advies en expertise nadat het rapport is opgeleverd. We bieden de optie om feedback te geven aan jouw kandidaat. We evalueren graag het proces om te verzekeren dat aan jouw verwachtingen is voldaan. Op deze manier streven we ernaar om ons partnerschap te versterken.

Aanvullende opties bij een development center

Ontdek de kracht van ons Development Center en til uw organisatie naar een hoger niveau. Vraag vandaag nog een offerte aan en ontdek hoe onze maatwerkoplossingen uw team kunnen versterken en hun vaardigheden kunnen optimaliseren.