Jouw Gids naar Effectief Verandermanagement

Aan de hand van de PROSCI-methode

Jouw Gids naar Effectief Verandermanagement

Als jouw organisatie voor een verandering staat, kan de Prosci methode de sleutel zijn tot succes. Met een focus op de menselijke aspecten, bewezen effectiviteit en een gestructureerde aanpak, helpt Prosci organisaties om veranderingen te navigeren en duurzame resultaten te bereiken. Lees hoe TWEG jouw organisatie kan steunen op de weg naar verandering via de Prosci methode.

Wat is de Prosci Methode?

Prosci is een bekend raamwerk voor verandermanagement, ontwikkeld door Prosci Inc. Het biedt een gestructureerde aanpak voor het begeleiden van veranderingen binnen organisaties. De methodologie is sterk gericht op het begrijpen en beheren van de menselijke kant van verandering, met als doel duurzame resultaten te behalen.

Prosci omvat verschillende tools en modellen, waaronder het PCT-model (Prosci Change Triangle), het ADKAR-model en het Prosci 3-fasen Change Management Process. Deze componenten helpen organisaties bij het plannen, implementeren en behouden van veranderingen op zowel individueel als organisatieniveau.

Waarom deze methode?

Focus op menselijke aspecten: In tegenstelling tot puur technologische of procesgerichte benaderingen, legt Prosci de nadruk op de menselijke kant van verandering. Het erkent dat het succes van veranderingen afhangt van de bereidheid en acceptatie van individuen binnen de organisatie.

Bewezen effectiviteit: Deze methode is gebaseerd op jarenlang onderzoek en praktijkervaring. Het is bewezen effectief bij het begeleiden van organisaties door verschillende soorten veranderingen, van kleine aanpassingen tot grote transformaties.

Gestructureerde aanpak: Met Prosci krijgen organisaties een gestructureerde aanpak voor verandermanagement. De methodologie omvat diverse tools, modellen en processen die helpen bij het plannen, implementeren en behouden van veranderingen op individueel en organisatieniveau.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Hoewel het een uitgebreide methodologie is, is het ook flexibel en aanpasbaar aan de specifieke behoeften van elke organisatie. Het kan worden geïntegreerd met andere verandermanagementpraktijken en frameworks, waaronder Agile en Lean.

Ondersteuning voor leiders en teams: Dit raamwerk biedt niet alleen tools en modellen, maar ook uitgebreide ondersteuning voor leiders en veranderteams. Dit omvat training, certificeringen, resources en een wereldwijde gemeenschap van verandermanagementprofessionals.

Verbonden met TWEG

We zijn trots om aan te kondigen dat TWEG gecertificeerd is voor het gebruik van de Prosci methode. Deze certificatie sluit naadloos aan bij onze focus op de menskant van verandering. Naast expertise in verandering van menselijk gedrag, hebben we hiermee ook handvatten om op gestructureerde manier de verandering op organisatieniveau te begeleiden. Met deze certificering kunnen we onze klanten een nog krachtigere ondersteuning bieden bij hun professionele ontwikkeling en veranderingsreis. Van loopbaantransities tot persoonlijke groei, TWEG staat klaar om samen te werken met individuen en organisaties, en ze te begeleiden naar succesvolle veranderingen met behulp van de bewezen methodologie van Prosci.