TWEG is veerkracht-partner bij gemeente Koksijde

TWEG werkt bij gemeente Koksijde preventief op stress en burn-out, een aanpak die bijzonder geapprecieerd wordt op alle niveaus.

Koksijde - Evelien Sys en Ann

Veelzijdige partner

Evelien Sys, psychologe bij gemeente Koksijde: “We waren op zoek naar een veelzijdige partij die ondersteuning en coaching aanbood voor onze 3 pijlers (bestuur, leidinggevenden en medewerkers) en zo kwamen we bij TWEG terecht. TWEG beschikt namelijk over meerdere coaches, de een meer gespecialiseerd op arbeidersprofielen, de andere op managementfuncties en zo konden we bij hen terecht voor onze volledige organisatie.”

Algemeen enthousiasme

De veerkrachttrajecten bleken een schot in de roos bij gemeente Koksijde. Er was voorzien om 4 sessies te organiseren, maar het zijn er uiteindelijk 6 geworden en in de nabije toekomst wordt er nog een vervolg aan gebreid met een traject voor het onderwijzend personeel. “De deelnemers zijn heel enthousiast over deze trajecten, ze geven aan dat ze er echt iets aan hebben”, vertelt Evelien. “We zorgen wel dat de materie levendig blijft, dat het niet stopt na de modules en we moedigen aan dat onze medewerkers en leidinggevenden zelf verantwoordelijkheid nemen hierin.”

Nood aan intervisie

De medewerkers volgden het traject “Blijf niet sjieken op je stress” en konden nadien faculatief nog een verdieping volgen. De leidinggevenden woonden daarbovenop een sessie “detect & connect” bij, waarbij ze bepaalde signalen van stress en burn-out leren detecteren en problemen bespreekbaar maken.

“Onze leidinggevenden gaven nadien wel aan dat ze met de aangereikte tools verder aan de slag wilden gaan en daarom organiseren we aansluitend een intervisie, deze wordt binnenkort ingepland met TWEG.”

Aangename samenwerking

“Wij zijn trouwens heel tevreden over de samenwerking met TWEG en zullen hen in de toekomst nog vaak als veerkrachtpartner inschakelen. Ik zou TWEG vooral aanraden omwille van de flexibiliteit, toegankelijkheid en eerlijkheid”, aldus Evelien .