Training & coaching

Ontketen het potentieel van je team door leiderschapsvaardigheden en veerkracht te ontwikkelen

Training & coaching

Ontwikkel de veerkracht van je medewerkers zodat ze optimaal bijdragen tot het realiseren van organisatiedoelen

Steeds meer bedrijven erkennen de waarde van werknemerswelzijn, en terecht. Elke euro geïnvesteerd in welzijnsinitiatieven levert namelijk een rendement van 2,5 tot 5 euro op.

Bij TWEG dragen we ons steentje bij met programma's voor veerkracht, stressmanagement, communicatievaardigheden, tijdbeheer en leiderschapsontwikkeling. Deze programma's zijn altijd afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie.

In de huidige dynamische en veeleisende wereld is het essentieel om te investeren in het welzijn van uw werknemers. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe we u kunnen helpen een gelukkigere, gezondere en productievere personeelsbezetting te creëren !

Mogelijke topics

Welzijn: preventie, stress, burn-out, veerkracht

 • Veerkracht het antwoord op chronische stress. Veerkracht is de vaardigheid om in belastende situaties doeltreffend te handelen. Wie last heeft van stress en daarmee beter wil leren omgaan, heeft er baat bij om veerkracht te ontwikkelen als hot skill.
 • Stress herkennen en bespreekbaar maken (detect & connect). Het vroegtijdig herkennen en bespreken vermindert het risico dat werknemers langdurige stress ervaren en langdurig afwezig zijn, en biedt de beste kans om er iets aan te doen.
 • Eerste hulp bij acute stress. Herken je dit? Je werkt onder een behoorlijk grote druk. Op een dag komt er onverwachts nog een probleem bovenop. De kip zonder kop is een feit. HELP! Op dat moment is het handig dat je een aantal concrete interventies achter de hand om meteen in te zetten. Niet jij, maar de kip zonder kop moet in haar kot! Onze praktische interventies kan je doen op kantoor, op het toilet, thuis, binnen of buiten. Ze zijn bovendien gebaseerd op de neurobiologie van stress. Belangrijk! Maak werk van stressverlaging op langere termijn, want de 5 tips van deze opleiding zijn bedoeld voor “eerste hulp”.
 • Recht op deconnectie (dis-connect to reconnect). Beperking van je online aanwezigheid biedt aanzienlijke voordelen voor zowel je professionele als persoonlijke leven. Veel professionals zijn tegenwoordig voortdurend 'online' door de integratie van werk en privé. Onze hersenen verlangen echter naar regelmatige onderbrekingen van de voortdurende stroom van online prikkels. Hoe ga jij hier actief mee aan de slag?
 • De perfecte break. Pauzeren is belangrijker dan je denkt. Inspanning vergt namelijk ontspanning: tips voor de ideale pauze. Aan de hand van 4 pijlers: Movement, Body, Mind & Food zal deze Webinar je de handvaten geven om "perfecte" pauzes te vormen. Zo kan je de fysieke klachten vermijden en mentaal veerkrachtiger in je schoenen staan.
 • Groeimindset (from wrong to strong). Iedereen hanteert verschillende perspectieven over de werkelijkheid om zich heen, en vormt tevens ideeën over zichzelf, hun vaardigheden, en hun leercapaciteiten. Deze mentale kijk noemen we jouw persoonlijke overtuiging, ook wel bekend als jouw mindset. De gerenommeerde psycholoog Carol Dweck heeft geïntroduceerd dat er in wezen twee hoofdtypes mindsets bestaan: de vaste mindset en de groeimindset. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een vaste mindset uitdagingen liever vermijden, wat hun persoonlijke ontwikkeling belemmert. Aan de andere kant halen mensen met een groeimindset het maximale uit hun potentieel en blijven ze zich verbeteren. Het goede nieuws is dat onze hersenen plastisch zijn, wat betekent dat het mogelijk is om een groeimindset te ontwikkelen. We gaan aan de slag om dit te bereiken.
 • Recharge Walk. De wandeling is een natuurlijke ontdekkingsreis gericht op het verbeteren van welzijn en veerkracht. Wandelen in de natuur heeft een kalmerend effect, vermindert stress en bevordert zowel fysieke als mentale beweging. Tijdens de wandeling verkennen we vijf bouwstenen van veerkracht met behulp van praktische oefeningen. Iedereen die van de natuur houdt en openstaat voor nieuwe ervaringen kan deelnemen.

Welzijn: werkhervatting, reintegratie

 • Gesprekstechnieken over werk en ziek zijn. Wanneer en hoe gaan leidinggevenden het gesprek aan met medewerkers over werken en ziek zijn? We bespreken de gelijkenissen en verschilpunten van verschillende gesprekken en brengen doeltreffende gesprekstechnieken bij.
 • Do's don'ts voor HR-medewerkers en leidinggevenden bij reintegratie (back on track). Deze training gaat in op de periode van langdurige afwezigheid. Er worden handvaten geboden aan leidinggevenden, HR-medewerkers en preventieadviseurs om deze periode te overbruggen vanuit het oogpunt van een succesvolle re-integratie.

Welzijn: werkgeluk, loopbaan, interne mobiliteit

 • De pijlers van werkgeluk. De meeste uren van ons leven brengen we door op ons werk. Dan kunnen we ons daar maar beter goed bij voelen. Wat bepaalt nu eigenlijk ons werkgeluk? Hoe kunnen we hiermee concreet aan de slag ?
 • Talentscan. Iedereen bezit unieke talenten, maar soms liggen ze nog verscholen. In het kader van het verbinden van medewerkers (interne mobiliteit) is het van essentieel belang om medewerkers te helpen ontdekken waar hun sterke punten liggen. Op deze manier kunnen ze binnen de organisatie doorgroeien naar andere functies die echt bij hen passen. Daarom hebben we de professionele Talentscan ontwikkeld, een uitgebreid en doelgericht onderzoek naar individuele eigenschappen, motivaties en talenten.

People management, change, communicatie, leiderschap

 • Emotionele veiligheid. Werkgeluk wordt sterk beïnvloed door veiligheid op alle niveaus. Maar hoe kun je een emotioneel veilige werkomgeving tot stand brengen?
 • Lastige gesprekken voeren / Feedback is een cadeau. Of je nu een medewerker, leidinggevende of collega bent, het aangaan van lastige gesprekken met collega's of teamleden staat doorgaans niet bovenaan je verlanglijstje. Vaak stellen we het overbrengen van moeilijke boodschappen uit tot het laatste moment, laten we betrokkenen in het duister tasten, of verpakken we feedback te positief. Bovendien kan non-verbale communicatie ervoor zorgen dat het moeilijke gesprek verkeerd wordt begrepen en het beoogde doel volledig mist. We reiken concrete en direct toepasbare technieken aan om moeilijke gesprekken te voeren zonder de professionele relaties in gevaar te brengen.
 • Coachend leiderschap met resultaat. Coaching is vandaag de dag een basishouding die als leidinggevenden cruciaal is bij het gemotiveerd houden en verbinden van onze mensen. In deze tweedaagse coaching cursus ontdekken jullie wat coaching met resultaat is, ga je concreet aan de slag met diverse technieken en integreer je jouw opgedane kennis praktisch framework.

Wat houdt training & coaching bij TWEG in?

Elk ontwikkelingstraject wordt nauwgezet afgestemd op uw doelgroep: individuele medewerkers, teams en/of leidinggevenden binnen uw organisatie.

Wij empoweren werknemers om adequaat om te gaan met voortdurende veranderingen, we begeleiden teams naar effectieve samenwerking en inspireren leiders om het beste uit zichzelf, individuele teamleden en hele teams te halen.

Onze trajecten leggen de focus op een strategische benadering voor het ontwikkelen, versterken en bevorderen van veerkracht binnen uw organisatie.

We bieden volgende leervormen aan

Qua diepgang zijn diverse formules mogelijk

 • Webinar of inspirerende sessie (45 min - 1,5u)
 • Workshop (3-4u)
 • Bovenstaande bouwblokken in trajectvorm

Waarom kiezen voor TWEG ?

We werken met u samen vanuit partnerschap, waarbij we een no nonsense stijl hanteren, met kennis van zaken.

TWEG coaches/trainers helpen graag om jouw medewerkers veerkrachtig te verbinden aan jouw bedrijf

Vul het formulier in en we contacteren je zo snel mogelijk.