TWEG is welzijns- en veerkrachtpartner bij TE Connectivity

Assembly technology TEDetect ConnectGreensilver technology TEYou are unfrogetableStamping technology TEMaster your stressMolding technologyFactory of the future 2023

TE Connectivity Belgium in Oostkamp ontwikkelt en vervaardigt elektromechanische componenten voor de automobielsector. Zo maakt het bedrijf o.a. de behuizing van de ABS/ESP-regeling in een auto, wheel speed sensoren, onderdelen voor stuurbekrachtigingsystemen, ... TE heeft zo’n 700 mensen aan boord, hoofdzakelijk technische profielen.

We spraken met Lindsey Meulemeester, HR Business partner en Vera Vanoost, HR Manager over hun samenwerking met TWEG.

Denken én doen

Lindsey: “Bij TE Connectivity is ons motto denken én doen. Die hands-on mentaliteit vonden we ook meteen bij TWEG. De TWEG-coaches werken zeer praktijkgericht en hebben enorm veel expertise in hun vakgebied. Dit maakt hun workshops en coaching net zo krachtig, het blijft niet bij een oppervlakkige theoretische benadering.

Vera: “Wat we duidelijk merken bij TWEG is dat ze de inhoud van hun lesmateriaal gaan opbouwen en aanpassen naar hun deelnemerspubliek. Wij zijn een zeer technisch bedrijf en TWEG is er in geslaagd om de materie goed over te brengen met voorbeelden en slides die voor technische medewerkers goed te verstaan zijn en niet te wollig klinken. Ze passen hun workshops aan, waardoor de boodschap bij iedereen blijft hangen. Bovendien is hun maatwerk een grote troef. Ze luisterden echt naar onze problematiek en hebben op basis hiervan workshops op maat georganiseerd.”

Veerkracht stimuleren

Lindsey: “TWEG heeft bij ons een pilootproject gedaan rond veerkracht. We hebben dit traject initieel uitgerold richting ons site leadership team met name ons managementteam, alsook onze HR-business partners en vertrouwenspersonen.

We focusten ons in deze workshops op enerzijds veerkracht en zelfzorg. Anderzijds hebben we ook workshops rond detect & connect georganiseerd, waarbij voornamelijk leidinggevenden sneller signalen van stress kunnen oppikken en bespreekbaar kunnen maken.”

Vera: “Bijkomend hebben we ook de opleiding rond veerkracht en zelfzorg opengesteld in de organisatie en medewerkers die hierin interesse hadden, konden zich hiervoor inschrijven. Op basis van de feedback van deze 2 groepen zullen we ook verder bekijken hoe we dit verder kunnen uitrollen in de organisatie.”

Partner in change management

Vera: “Aangezien we welzijn op het werk een topprioriteit vinden, schakelen we sinds kort TWEG in als welzijnspartner. Medewerkers kunnen vrijblijvend een gesprek van 1 uur vastleggen om zich verder te verdiepen. Dit kan gaan over thema’s in kader van persoonlijke veerkracht, maar tevens ook om thema’s uit het team naar boven te brengen en hierover te klankborden met een coach van TWEG.

Lindsey: “Wij staan de komende jaren voor heel wat uitdagingen en veranderingen en ook hier zal TWEG een belangrijke rol kunnen spelen om onze medewerkers te begeleiden. We zien dus in TWEG zeker een vaste partner om het welzijn van ons personeel te bevorderen.”