Maison de Rochehaut: Work | Connect | Grow

(Net) werken en groeien in de Ardennen

Maison de Rochehaut: verbindende werkplek in de Ardennen

Drie maal per jaar trekt TWEG met een klein groepje gelijkgezinden richting Ardennen voor een boeiende co-working in het mooie Rochehaut.

EetkamerAfrikakamerBoeddakamerHertenkamerOchtendtuinLokale bakkerPonte de ClaieOchtendstond in RochehautCoworking space OntbijtBeestenboel kamerLiving

We kennen allemaal het traditionele verhaal waarbij we onszelf even fysiek verplaatsen naar een andere werkruimte en van daaruit participeren aan ‘co-working’, zo komen we eens uit de dagdagelijkse sleur en eens in contact met andere mensen. Voortbouwend op deze visie heeft TWEG een initiatief opgezet dat gebaseerd is op deze gevestigde principes, maar op een aantal vlakken veel verder gaat dan een traditionele co-working.

Wat mag je van deze co-working verwachten?

Eigenlijk bestaat er niet zoiets aan een leidraad voor een co-working. Vrijheid en flexibiliteit zijn bijzonder belangrijk wanneer men een geslaagde co-working wenst. Men is eigenlijk vrij om te bepalen of men wil werken, ontspannen of activiteiten wenst te plannen. De prachtige omgeving gunt op dat vlak veel opportuniteiten. Tijdens de co-working is iedereen vrij om te doen waar men zin in heeft, enkel de eetmomenten worden in groep georganiseerd.

De co-working steunt op drie pillaren. Deze pillaren zijn WORK, CONNECT en GROW:

 • WORK | In de co-working krijg men de kans om op een unieke locatie en prachtige werkruimte te focussen op eigen projecten. Men verwerft de opportuniteit om even ver weg van de gebruikelijke werkomgeving de werkactiviteiten te verrichten.
 • CONNECT | Daarnaast is er de mogelijkheid om te netwerken met gelijkgezinden. Om interessante, professionele relaties te leggen met mensen die een gelijkaardige ambitie hebben. Doordat men omgeven wordt met mensen die een gemeenschappelijke visie uitdragen krijgt men de mogelijkheid een gevoel van verbondenheid te ervaren. Tijdens de gemeenschappelijke eetmomenten heeft men de mogelijkheid om zinvolle dialogen te voeren met de andere participanten.
 • GROW | Het zou geen project van TWEG zijn indien er geen belangrijke rol weggelegd was voor persoonlijke groei. Tijdens een co-working leert men zichzelf op een andere manier kennen, wat kan bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast geeft de prachtige groene omgeving een inspirerend gevoel en kan het bijdragen aan een gevoel van versterkte creativiteit.

Voor wie?

Deze co-workingruimte vormt een toevluchtsoord voor ondernemers en leidinggevenden die het concept een warm hart toedragen. Het biedt hun de kans om los van hun gebruikelijke omgeving zich toe te leggen op het ontwikkelen en verfijnen van hun plannen. Het is een omgeving waar open dialoog mogelijk is. Een omgeving waar men enkele dagen samen spendeert, waarbij men rekenschap toont voor elkaar en waar de gemeenschappelijke maaltijden dienen als een moment van ontspanning en verbroedering.

Onze ambitie is om mensen aan te trekken die oprecht geloven in de meerwaarde van dit concept en die goesting hebben om hieraan deel te nemen. Een goesting die voortkomt uit de overtuiging dat zowel het bedrijf als hun persoon hier nood aan hebben. Het doelt op mensen die vastberaden zijn om serieus te werken aan hun doelen, maar die eveneens de zaken kunnen relativeren en belang hechten aan humor en genot. Vanuit deze visie van toegankelijkheid hanteren we ook een laagdrempelige prijs. Dat maakt de ervaring niet goedkoop, maar het prijskaartje wel.

Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan verwelkomen je met open armen om deel te nemen aan deze co-working.

Praktisch

Maison de Rochehaut, is een authentiek huis voorzien van een gemeenschappelijk werk/eetruimte gelegen in de Ardennen (Bouillon/Luxemburg). Gedurende enkele dagen ontwaakt men in een bosrijke omgeving, de ideale aanzet voor een productieve werkdag. Op deze manier kan men zich nog veel meer distantiëren van de gevestigde routine.

Deze inspirerende omgeving kan men benutten om van daaruit te werken, maar ook om het werk natuurlijk te combineren met bijvoorbeeld een ontspannende natuurwandeling. Doordat men daar overnacht en ’s avonds in de mogelijkheid is om volledig los van het werk met elkaar in interactie te treden kan men nog veel beter ontsnappen aan de sleur van het werkleven.

Getuigenis

Voor wie geïnteresseerd zou zijn maar nog niet helemaal overtuigd is er de getuigenis van Patricia! Zij nam in het verleden deel aan een co-working van TWEG en sprak hierover lovende woorden.

Je kan deze getuigenis bekijken op volgende link:

https://www.tweg.be/getuigenis-patricia-co-working-ardennen

Praktische info

Data

 • Editie september: 25-26-27 september 2024
 • De co-working start woensdagochtend (9u) en eindigt op vrijdagavond (19u)
  • Vertrek om 9u (na de files) richting Ardennen (carpoolen vanuit Aalter) - we komen er aan voor de middag.
  • Terugkeer om 19u (na de files) vanuit Rochehaut

Investering

 • Voor 2 overnachtingen
  • Kamer voor jezelf: 175 EUR (excl BTW)/per persoon
  • Kamer gedeeld met iemand die je kent: 125 EUR (excl BTW)/per persoon
 • Bij aankomst op woensdag is er een assortiment brood, beleg en koffie/thee voorzien (inbegrepen in de prijs)
 • Vertrek te Aalter: je kan mee rijden met de auto (er zijn 4 plekken) + 25 EUR (excl BTW) surplus / persoon

Exclusief

 • Lakens (deze breng je zelf mee, naargelang de samenstelling van de groep delen we de kamers in en bezorgen we jou nog de afmetingen van de bedden)
 • Eten (enkel broodjeslunch inbegrepen bij aankomst op de middag op woensdag)

Locatie

Maison de Rochehaut in Rochehaut

Er zijn 2 badkamers & 4 toiletten in het huis beschikbaar