Coaching in de natuur

Kom mentaal én fysiek in beweging. Instant effect. Veilig.

Coaching in de natuur

Wat is dat eigenlijk coachen in de natuur ?

Steeds meer wordt geïndiceerd dat de natuur gunstig inwerkt op ons welzijn, ons zelfbeeld en ons stressniveau. Mensen zien het vaak als bomen knuffelen en iets zweverigs, maar het is veel meer dan dat.

De natuur werkt als een gratis zorg voor iedereen. Het contact met de natuurlijke omgeving kan zorgen voor lagere stressniveaus, hartslag en bloeddruk. Daarbovenop blijkt uit verschillende studies van de Amerikaanse Universiteit van Michigan dat het leidt tot minder depressie, meer welbehagen en een positiever zelfbeeld.

De natuur verdient een centrale plaats in ons leven, en in onze steden. Want de mens heeft een aangeboren aantrekking tot de natuur. Dat zit in ons DNA. bron: EOS Wetenschap - Alix Cosquer

Bij coachen in de natuur gaan we dus buiten coachen, al wandelend - waarbij we de natuurelementen die zich aandienen inzetten in het coaching proces.

Waarom kiezen voor Coaching in de Natuur?

  • Het is veilig. Je gaat naar buiten, in het bos, naar de zee, in een natuurpark, een veilige plek waar je jouw op jouw gemak voelt. Jouw coach kent de omgeving dus daar hoef jij jouw geen zorgen om te maken. Daarbovenop is coaching in de buitenlucht 100% COVID-proof!
  • Het heeft een instant effect. De natuur elementen geeft metaforen zoals een weg die splitst, onkruid die de weg verspert... . Het stimuleert ons zenuwstelsel in alle zachtheid, zonder het te overbelasten. Onze aandacht word niet volledig opgeëist door agressieve geluiden en voortdurend gepieker, maar wisselt op een aangename wijze af tussen de natuurlijke omgeving en onze eigen overpeinzingen.
  • Het brengt jou fysiek en mentaal in beweging. Terwijl je wandelt bespreek je de kwesties die je bezig houden en waar je iets aan wilt veranderen. Omdat je loopt, kom je ook mentaal makkelijker in beweging.